Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg disznócomb, 1 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 fej hagyma, 1 tojás, ecetben elrakott tárkonylevél, majoranna, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kanál zsír, finomliszt, só |
A disznóhúst kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, a húst és megforgatjuk, amíg megfehérednek a húskockák. Megfűszerezzük majd felöntjük 3 l vízzel és puhára főzzük. A galuska hozzavalóit simára keverjük és a levesbe szaggatjuk kiskanállal. Mikor feljöttek a leves tetejére levesszük a tűzről. A liszt és tejföl keverékéből eresztéket kavarunk, a 2 kanál levessel hígitjuk és a levesbe öntjük. Az ecetes tárkonnyal és majorannával ízesítjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |