recept: Tárkonyosleves disznóhússsal, Kifőzde
Tárkonyosleves disznóhússsal
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg disznócomb,
1 murok,
1 petrezselyemgyökér,
1 zeller,
1 fej hagyma,
1 tojás,
ecetben elrakott tárkonylevél,
majoranna, 1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
1 kanál zsír, finomliszt, só



A disznóhúst kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, a húst és megforgatjuk, amíg megfehérednek a húskockák. Megfűszerezzük majd felöntjük 3 l vízzel és puhára főzzük.
A galuska hozzavalóit simára keverjük és a levesbe szaggatjuk kiskanállal. Mikor feljöttek a leves tetejére levesszük a tűzről.
A liszt és tejföl keverékéből eresztéket kavarunk, a 2 kanál levessel hígitjuk és a levesbe öntjük. Az ecetes tárkonnyal és majorannával ízesítjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Sancho receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.05.02. Utoljára frissítve: 2012.05.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 14:18:31 - 1.1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez